Fight, fly, freeze en ijzel

by Aukje in verdieping at 5 januari 2016

Om op de eerste dag na mijn sabbatical op tijd op mijn werk te komen, wordt van mij meteen kunst- en vliegwerk gevraagd. De wereld is bedekt met sneeuw en een dikke laag ijzel en ik besluit de auto te nemen in plaats van onzeker te glibberen met de fiets. Het is nog donker en op een van grootste pleinen van Leeuwarden is het een chaos. De verkeerslichten zijn defect en ik rijd op een groot cross-country gebeuren af. Mijn hart klopt in mijn keel en het liefst zou ik rechtsomkeert gaan, maar helaas … ook die weg is volkomen geblokkeerd. Op momenten van grote stress ben ik, en is de mens geneigd om op de (eigen) automatische piloot te gaan. In mijn geval: fly. Helaas, het is geen optie: ik moet naar mijn werk en wil zeker die eerste dag ruim op tijd aanwezig zijn: fight! Even voel ik me moederziel alleen als ik midden op het plein sta en linksaf moet gaan; even ook het overzicht verlies. Freeze? Lichten, vrachtauto’s, claxonnerende auto’s komen akelig dichtbij. Dan zie ik een automobilist wenken: ‘ga maar’ en onverwacht snel kan ik de benarde situatie achter me laten. Je laten verrassen door het onverwachte! Ga maar  …. dat gaat zelfs buiten je automatische stressreacties om. Mooie start van een nieuw jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Supervisie en coaching bij werk en zingevingsvragen